Djokovič ide do semifinále ako víťaz A-skupiny, zdolal aj Berdycha

09.11.2012 Celý región

Londýn 9. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal po Švajčiarovi Rogerovi Federerovi druhým semifinalistom Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. V úvodnej piatkovej dvojhre zdolal ako nasadená jednotka päťku "pavúka" Čecha Tomáša Berdycha v dvoch setoch 6:2, 7:6 (6) a suverénnym spôsobom vyhral základnú A-skupinu. Vo večernom dueli nastúpili proti sebe Škót Andy Murray a Francúz Jo-Willfried Tsonga.

Djokovič v prvom sete duelu s Berdychom dominoval, dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal Berdych za stavu 6:3 k dispozícii tri setbaly. Djokovič však následne získal päť bodov v rade a upravil vzájomnú bilanciu s českou jednotkou už na 11:1 vo svoj prospech. Rodák z Valašského Meziříčí po druhej prehre už stratil šancu postúpiť do semifinále.

Djokovič po treťom triumfe na tohtoročnom Masters neskrýval radosť. "Na postup do semifinále mi stačilo získať set, no nechcel som pripustiť žiadne špekulácie. Išiel som na kurt s cieľom zvíťaziť a som rád, že sa mi to podarilo. Odohral som veľmi dobrý zápas, najmä v prvom sete a na konci tajbrejku," povedal zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu pre akreditované médiá. Djokovič bez ohľadu na výsledok v anglickej metropole zakončí rok ako svetová jednotka.

Britský tenista Andy Murray sa stal po Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a Srbovi Novakovi Djokovičovi tretím semifinalistom dvojhry na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne.

Šampión US Open vyhral v záverečnom vystúpení v A-skupine proti Francúzovi Jo-Willfriedovi Tsongovi prvý set hladko 6:2 a definitívne si zabezpečil účasť medzi elitným kvartetom.


A-skupina:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Tomáš Berdych (5-ČR) 6:2, 7:6 (6)
 

Vyberte región